Veelgestelde vragen

Ja dat kan. maar niet tegelijkertijd onder hetzelfde telefoonnummer, je zult dan omstebeurt moeten verifiëren.

Als je dit vervelend vind gebruik dan WhatsApp op PC met je huistelefoonnummer of de gratis simkaart in de handleiding voor WhatsApp op je computer.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


WhatsApp op PC en WhatsApp op je smartphone kun je niet tegelijkertijd gebruiken op hetzelfde telefoonnummer. Als je dit wel doet zul je WhatsApp elke keer tijdens het wisselen moeten verifiëren, dit is op zich geen probleem maar sommige mensen vinden dit irritant.

Gelukkig kun je WhatsApp op PC in veel gevallen gebruiken met je huistelefoonnummer. Dit werkt als volgt:

  1. Tijdens de installatie van WhatsApp op PC moet je het telefoonnummer invoeren waarmee je WhatsApp op PC wilt gaan gebruiken. Vul hier je huistelefoonnumer in.
  2. Het systeem van WhatsApp zal je nu een sms proberen te sturen. Aangezien je huistelefoon geen sms’jes kan ontvangen zal dit niet lukken.
  3. Het systeem van WhatsApp vraagt vervolgens of je de code in de sms wilt invoeren. Deze code heb je niet ontvangen omdat je huistelefoon geen sms’jes kan lezen. Gelukkig kun je nu de optie kiezen om de code telefonisch te verzenden.
  4. Klik op de knop “Bel mij”
  5. Binnen enkele minuten zal je gebeld worden op je huistelefoon. Je hoort een computerstem een code oplezen zodat je deze kunt intypen.
  6. Je zult WhatsApp op PC nu kunnen gebruiken met je huistelefoonnummer. De personen waarmee je chat zullen je huisnummer ook zien staan in plaats van je mobiele nummer

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Ja. Op de aanschafkosten van €14 €7 na is het gebruik van Whatsapp op PC volledig gratis. Dit is nu gratis, en dit zal ook zo blijven.

Er gaan wel eens verhalen rond dat WhatsApp betaald gaat worden maar de makers van WhatsApp verdienen hun welverdiende geld op andere manieren.

Officieel kost WhatsApp (zowel op je smartphone als op de PC) €0,89 per jaar maar dit wordt zelden in rekening gebracht.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.